Výtečné jablečné lívanečky

By  | 4 5672

Že se dají udělat lívance z banánu, to už asi víte. Dnes se však zaměříme na jiné ovoce – a to na jablka. Budete potřebovat běžné suroviny, které máte jistě běžně doma ve spíži, takže příprava bude víc než jednoduchá. Pojďme se na to podívat.

Složení:

  • 2 vejce
  • 1 1/2 hrnku mléka nebo jogurtu
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 hrnku cukru
  • 3 středně velká jablka – oloupaná a nahrubo nastrouhaná
  • rostlinný olej
  • moučkový cukr

Postup:

1. Ve velké míse smíchejte vejce s mlékem nebo s jogurtem.

2. V menší misce promíchejte mouku s práškem do pečiva, solí a cukrem.

3. Dejte dohromady tekuté a suché přísady a přidejte jablka. Směs můžete ochutit např. pomerančovou nebo citronovou kůrou, skořicí nebo vanilkovým extraktem.

4. Směs máte hotovou. Připravte si pánev a nachystejte si olej na smažení. Na mírném až středním ohni smažte tenkou vrstvu těsta dozlatova. Každou stranu smaže cca 2 – 3 minuty.

5. Hotové lívance posypte moučkovým cukrem a podávejte. Dochutit si je můžete samozřejmě dle chuti – čokoláda, marmeláda, med, šlehačka apod.

Dobrou chuť! 


Zdroj: smittenkitchen

Výtečné jablečné lívanečky
5 (100%) 1 vote

Počet komentářů: 2

  1. SAGA

    2.9.2014 at 9:06

    Ja tieto lievance robím už mnoho rokov a múky dávam menej,nahrádzam ju ovsenými vločkami – dávam ich viac ako múky, akurát si ich vopred zalejem teplým mliekom a nechám postáť aspoň 20 minút aby nasiakli. Pridávam trochu škorice a citrónovej kôry. Posypané s tvarohom a hnedým cukrom sú fantastické.
    Dobrú chuť prajem.

    • admin

      2.9.2014 at 9:27

      Děkujeme za tip, určitě vyzkoušíme. Hezký den 🙂

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *