Vynikající pstruh naložený v tzatziki

By  | 3040

Složení:

  • celý čerstvý a umytý pstruh
  • 1 lžíce koření na tzatziki
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 vymačkaného citronu
  • 1 lžíce oleje
  • špetka soli

Postup:

Pstruha opláchneme vlažnou vodou a v menší misce smícháme tzatziki, citronovou šťávu, olej, sůl, česnek (nakrájený, nebo nastrouhaný).

Vzniklou směsí koření potřeme celou rybu jak zvenku tak zevnitř a necháme takto naložené přes noc. Koření z ryby krásně vytáhne typické aroma, které nemusí být každému příjemné a získá si skvělou chuť.

Rybu zabalíme do alobalu a necháme péct. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 20 minut.

V zapékací misce můžeme péct zároveň s bramborami.

Ohodnoťte příspěvek

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *