Vynikající domácí těstoviny

By  | 3290

Patříte-li mezi milovníky italské kuchyně, nebo prostě si jen rádi pochutnáváte na lehkých pokrmech, pak jsou vaším nejoblíbenějším pokrmem těstoviny na několik způsobů. Pravdou je, že obchodu jsou plné různých druhů těstovin, ale každý by si měl zkusit jejich přípravu alespoň jednou za čas sám. Uvidíte, že nebudete litovat.

Na přípravu budete potřebovat:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 3 vejce
  • sůl

Příprava zabere zhruba 45 minut

Postup:

  1. Rozprostřete si mouku na vál a uprostřed udělejte důlek.
  2. Rozklepněte vejce doprostřed.
  3. Vidličkou opatrně rozbijte žloutky.
  4. Opatrně do vajec vmíchávejte mouku.
  5. Pokračujte v míchání dokud se hmota nezačne pojit.
  6. Ručně vypracujte krásně vláčné, na celém povrchu rovnoměrně žluté, těsto.
  7. Těsto zabalte do fólie na 15 min až na 2 hodiny a nechte jej odpočinout.
  8. Rozdělte si těsto na 4 až 8 kousků (podle toho, co se chystáte dělat).
  9. Pokud máte strojek na těstoviny, máte vyhráno, v opačném případě použijte klasický váleček.
  10. Těsto přeložte, opatrně a lehce posypte moukou a znovu vyválejte.
  11. Pokud je těsto lepkavé, požijte znovu trochu mouky a válejte znovu.
  12. Výsledkem je krásné, vláčné a pevné těsto.

Uchování těstovin

Položte plátky na čistou utěrku, která bude lehce posypaná moukou. Pokud si těstoviny budete vařit hned, dejte je na vlhkou utěrku, tím se zabrání vysychání. Jestli však z těsta chcete připravit nudle, tak těsto ihned nakrájejte na nudličky (pokud nemáte šikovný strojek na těstoviny).

Pokud chcete těstoviny skladovat a nechat si je na později, tak stočte nudle do „hnízda“ a  položte je na moukou poprášenou utěrku. Těsto zabalte a nechte 24 hodin ležet v suchu. Poté, co jsou těstoviny vysušené, dejte je do vzduchotěsné nádoby, kde vydrží až 2 týdny. Zamražené vydrží zhruba měsíc.

Vaří se podobně jako kupované, tj. kolem 7 minut. Dobrou chuť.

Zdroj: browneyedbaker

Ohodnoťte příspěvek

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *