Šťavnatá pečená vepřová kýta s bramborami

By  | 3 4482

Složení:

  • cca 600 g vepřové kýty vcelku

Marináda:

  • 2 lžíce kečupu
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžíce medu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 1 lžíce oleje
  • sůl, pepř

Brambory:

  • cca 600 g brambor
  • sůl, pepř
  • podravka
  • koření dle chuti

Postup:

V míse si smícháme všechny ingredience a do vzniklé marinády vložíme vepřovou kýtu, kterou jsme předtím opláchli studenou vodou. Marinádou potřeme ze všech stran a necháme přes noc odpočinout.

Pečeme ideálně v zapékací misce pod alobalem. Doba pečení je cca hodina až hodina a půl, při teplotě cca 170°C. Během pečení maso několikrát polijeme výpečkem. Maso bude křehké a šťavnaté.

Brambory nakrájíme, posypeme kořením, pokapeme olejem a pečeme cca 30 – 40 minut.

Ohodnoťte příspěvek

Počet komentářů: 2

  1. Petr

    31.10.2014 at 7:33

    nic ve zlym, ale varit z podravky a jeste to davat na brambory…tfuj. Co treba radsi nejake bylinky. Tento recept by mel byt smazan, nez se nekomu neco stane

  2. Jana

    27.12.2015 at 16:02

    Kýtu jsem naložila přes noc, dnes upekla v remosce a šťavnatá tedy není. Příště asi upeču plecko, marináda je dobrá.

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *