Skořicová pochoutka, která si vás získá

By  | 7790

Kdo by neměl rád trdelník. 🙂 Jenže ta cena… odrazující. Dnes pro vás sice nemáme recept na trdelník, zato vám osladíme den něčím zajímavějším. Zkuste výbornou skořicovou dobrotu, kterou si zamilujete. Nejenže skvěle vypadá, ale ještě líp chutná. 🙂

Složení:

Těsto

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 120 ml (1/2 hrnku) vlažného mléka
  • 15 g čerstvého droždí (nebo 1 balíček sušeného droždí)
  • 30 g rozpuštěného másla
  • 1 vaječný žloutek
  • 1 polévková lžíce cukru

Náplň

  • 50 g másla
  • 4 – 5 lžic cukru
  • 3 lžičky skořice

Postup:

1. Jako první si zadělejte na kvásek. Smíchejte droždí, cukr a vlažné mléko a několik minut nechce odpočívat.

2. Přidejte žloutek, rozpuštěné máslo, mouku a sůl a vypracujte pevné těsto.

3. Z těsta vytvořte kuličku, kterou dejte do vymazané mísy, zakryjte a umístěte na  teplé místo, kde vám těsto nakyne (cca 1 hodina).

4. Předehřejte si troubu na 200°C. Těsto si vyválejte zhruba na tloušťku 1 cm.

5. Připravte si náplň. 3/4 náplně rozetřete na rozválené těsto.

6. Až budete mít hotovo, těsto „srolujte“ a podélně ho rozřízněte na půl. Těsto teď máte na 2 části. Z dvou těchto částí upleťte cop, jehož konce poté spojíte.

7. Vršek potřete zbytkem náplně.

8. Pečte zhruba 25 minut při 200°C. Na posledních 5 – 10 minut ztlumte na 180°C.

9. Hotovou dobrotu můžete posypat cukrem nebo potřít citronovou polevou (citronová šťáva + voda + moučkový cukr). Nechte si chutnat!

Zdroj: justlovecookin

Ohodnoťte příspěvek

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *