Senzační vanilková zmrzlina, kterou hravě zvládnete sami

By  | 1920

V těchto horkých letní dnech je zapotřebí se občas osvěžit a dopřát si něčeho dobrého. Pokud patříte mezi ty, které nebaví kupovat drahé a nekvalitní zmrzliny, tak si můžete jednu takovou lahodnou vanilkovou zmrzlinu udělat doma. Na to, abyste ji zvládli nemusíte být žádní super odborníci.

Na přípravu budete potřebovat:

  • 375ml mléka
  • 375ml smetany ke šlehání (min. 30%)
  • 1 vanilkový lusk (může být vanilkový extrakt)
  • 1 vanilkový cukr
  • 6 žloutků
  • 140g cukr krystal

Příprava zabere zhruba 30 minut.

Postup:

1, Smetanu, mléko, dřeň z vanilkového lusku (ty černé tečky J ) a lusk dáme do hrnce, ve kterém za stálého míchání pomalu přivedeme směs k varu. Poté necháme na 5 minut odstavit a vychladnout.

2, Mezitím vyšleháme cukr s vejci do hladké a nadýchané světlé pěny a smícháme se smetanovou směsí.

3, Vzniklou směs přelijeme do čistého hrnce a opět na mírném plameni zahříváme tak, aby vznikla nadýchaná a hustá pěna, která se udrží na vařečce.

4, Poté vše opět přelijeme, tentokrát do připravené misky a zakryjeme potravinářskou fólií, aby se neudělal škraloup. Necháme 30 minut chladit a potom na 2 hodiny do ledničky.

5, Celý trik je v tom, zmrzlinu stále šlehat a čechrat, aby byla jemná a hladká. Pokud máte zmrzlinovač, máte vystaráno, pokud ne, tak vás ještě čeká trocha práce.

6, Zmrzlinu přelijte do připravené misky a dejte na několik hodin do mrazáku. Během tuhnutí zmrzlinu každou půlhodinu nebo hodinu míchejte, rozbíjejte ledové krystalky a načechrejte ji.

7, Nakonec, než bude směs zatuhlá, ji zamíchejte elektrickým ručním šlehačem a potom dejte do mrazáku. Výsledkem vám bude ta nejlepší zmrzlina, jakou jste kdy jedli.

Zdroj fotek: instructablessgrbearskitchenFlickr

Ohodnoťte příspěvek

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *