Plněné bramborové misky

By  | 2090

Chléb jako talíř na polévku… v dnešní době žádná novinka. My si však dnes pohrajeme s něčím jednodušším, a to s plněnými bramborami, které jste ještě určitě takto nejedli. Příprava je jednoduchá a určitě tímto pokrmem doma uspějete.

Porce: 2

Příprava: 25 minut

Složení:

  • 2 velké pečené brambory
  • 1 lžíce másla
  • 2 vejce
  • 3 plátky slaniny nakrájené na kostičky
  • 4 lžíce nastrouhaného sýru (např. čedaru)
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky

Postup:

1. Položte si pečené brambory na bok a odřízněte jejich horní třetinu.

2. Bramboru vydlabejte lžící, aby vám vznikla miska.

3. Přidejte půl lžíce másla do každé bramborové misky a posypte strouhaným sýrem.

4. Rozbijte vejce a opatrně ho vložte do misky.

5. Podle chuti dosolte a dopepřete.

6. Nahoru nasypte kostičky slaniny, sýr a petrželku (ještě něco si nechte na hotovou bramboru).

7. Dejte do trouby na 175°C na cca 20 – 25 minut nebo dokud není vajíčko hotové.

8. Hotovou bramboru si můžete ještě posypat zbylou slaninou, sýrem a petrželkou.

9. Vezměte vidličku a dobrou chuť! 🙂

Zdroj: thecookingjar

Ohodnoťte příspěvek

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *