Originální a jednoduchá pizza jako z Itálie

By  | 9260

Pizza – velmi oblíbené jídlo lidí po celém světě. Jak asi všichni víte, původem je právě z Itálie. Sami Italové tvrdí, že existuje přes 20 tisíc způsobů, jak pizzu udělat. Jelikož nám končí prázdniny a málokdo z nás teď asi zavítá do Itálie, naučíme se takovou pizzu dělat doma. Nemusíte se bát, není to vůbec těžké. 🙂 Pak už je jen na vás, jak si pizzu ochutíte.

Porce: 2 velké pizzy

Složení: 

Těsto:

  • 500 g hladké pšeničné mouky
  • 10 g kvasnic nebo sušeného droždí
  • 2 špetky soli
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje (panenský)
  • 3 dl čisté vody

Sugo:

  • 1 ks cibule
  • 4 ks loupaných rajčat
  • 3 – 4 stroužky česneku
  • olivový olej
  • oregano
  • bazalka
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce cukru krystal
  • koření dle chuti

Postup (sugo):

1. Do malého hrnce dejte dozlatova restovat cibuli a česnek na rozehřátém oleji.

2. Přidejte rajčata, zbytek ingrediencí a nechte pod pokličkou 20 minut vařit. Směs nemíchejte.

3. Sejměte pokličku a nechte směs dalších 15 – 20 minut vařit, dokud nezhoustne.

4. Nechte vychladnout, nalijte do sklenice a nechte do druhého dne uležet v lednici.

Postup (pizza):

1. V prvním kroku si smíchejte mouku, kvasnice a sůl.

2. Dále přidejte olivový olej a vodu.

3. Lehce promíchejte vařečkou.

4. Jakmile se začne těsto spojovat, začněte ho lehce hnětat a ručně promačkávat zhruba 5 minut.

5. Těsto musí být při hnětání stále měkké a vláčné, nesmí se lepit.

6. Pokud se vám bude těsto lepit, přisypte trochu mouky a znovu hnětejte.

7. Dávejte pozor, aby těsto nebylo tvrdé a nerozpadalo se!

8. Jak se hmota spojí, vznikne vám vláčné těsto, které můžete poprášit moukou.

9. Těsto nechte odpočívat v míse, kterou přikryjte utěrkou.

10. Dejte těsto na 24 hodin zrát do ledničky.

Příprava těsta

Těsto po 24 hodinách

11. Těsto rozdělte na 2 části. Každou část vyválejte na velmi tenkou vrstvu (pizza nemusí mít nutně kulatý tvar :)).

12. Nyní je čas na rajčatový základ (sugo). Jakmile budete mít hotovo, ozdobte si pizzu dle vašich chutí. Nešetřete především sýrem a kukuřicí. 🙂

13. Pizzu vložte do rozpálené trouby na 250°C – 300°C a pečte po dobu 7 – 11 minut. Pizzu případně kontrolujte, jinak se může stát, že těsto bude tvrdé. Výborná pizza je i na grilu, vřele doporučujeme zkusit! 🙂

14. Pizza je hotová, nechte si chutnat!

A jak dělají pizzu profesionálové?

Zdroje fotek: pizza-pizza, italb, wallpapertodays

Ohodnoťte příspěvek

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *