Ořechová bezé roláda

By  | 6230

Složení:

Roláda:

  • 4 bílky
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 40 g polohrubé mouky
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • špetka soli

Krém:

  • 250 ml smetany 33%
  • ztužovač šlehačky

Postup:

V jedné míse vyšleháme do tuha bílky a sůl. Ve druhé si připravíme cukr, mouku a ořechy a důkladně promícháme. Spojíme s vyšlehanými bílky a dáme na plech, který bude vyložen pečicím papírem. Pečeme při 170°C cca 10 minut.

Mezitím si připravíme smetanu se ztužovačem, kterou vyšleháme opět do tuha.

Jakmile bude těsto na roládu hotové, natřeme je ztuhlou smetanou a opatrně zabalíme a dáme do lednice.

Ohodnoťte příspěvek

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *