Opečené hořčicové brambory

By  | 2250

Nebaví vás pořád ta samá příloha? Zkuste tuto dobrotu s hořčicí. Brambory po ní budou výtečně křupavé a potěší nejednoho jedlíka. 🙂 Buďte si jistí, že tento recept nebudete dělat naposledy.

Porce: 10

Suroviny:

  • 1/2 hrnku celozrnné hořčice
  • 2 lžíce extra panenského oleje
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 1 lžička jemně nastrouhané citrónové kůry
  • 1 lžička hrubé soli
  • 1,4 kg brambor (nakrájené na měsíčky)

Postup:

1. Připravíme si troubu, kterou předehřejeme na 215°C. Plech si vyložíme pečicím papírem.

2. Ve velké míse smícháme hořčici, olivový olej, máslo, citrónovou šťávu, česnek, oregano, citrónovou kůru a sůl.

3. Přidáme brambory. Posypeme je mletým pepřem a promícháme.

4. Brambory rozprostřeme na plech a dáme je péct na cca 20 minut, dokud nebudou dozlatova opečené.

5. Hotové brambory můžeme servírovat.

Zdroj: smittenkitchen

Ohodnoťte příspěvek

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *