Okouzlující jahodová marmeláda

By  | 1430

Sice už máme téměř po sezóně, ale několik jahod by se snad ještě našlo. Z těch si připravíme vynikající domácí marmeládu, kterou si můžete natřít třeba na domácí francouzskou bagetu. 🙂

Složení:

  • 1 kg jahod
  • 1 balení želírovacího cukru (Dr. Oetker 2:1) – na 1 kg ovoce – 1/2 kg želírovacího cukru
  • 1 lžička kyseliny citronové

Postup:

Nejdříve si jahody operte, odstopkujte a nechte odkapat. Pokrájejte je na menší kousky a na mírném ohni je nechte „dusit ve vlastní šťávě“. Vezměte si ponorný mixér a jahodovou hmotu rozmixujte do požadované konzistence. Přidejte želírovací cukr, kyselinu citronovou, promíchejte a za stálého míchání přiveďte k varu. Nechte povařit cca 5 minut. Během vaření sbírejte pěnu. Hrnec odstavte ze sporáku a nechte zchladnout. Marmeládu plňte do čistých a vysušených skleniček. Skleničky otočte víčkem dolů na 5 minut a máte hotovo. Skleničky můžete ještě zavařit.

Ohodnoťte příspěvek

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *