Ohromující cupcakes, které osladí váš den

By  | 2490

Pomalu, ale jistě se blíží konec prázdnin. Proč to dětem nezpříjemnit nějakou tou sladkostí? 🙂 Tento výborný dezert je na to jak dělaný. Nenechte se zmást, recept je mnohem jednodušší, než se na první pohled zdá. Nejtěžší položkou snad bude jen sehnat kornoutky. 🙂 Pojďme se do toho pustit.

Porce: 12

Složení:

Cupcakes

  • 150 g másla
  • 150 g cukru krupice
  • 150 g samokypřící mouky (samokypřící mouka = 1 balíček prášku do pečiva na 1/2 kg hladké mouky)
  • 3 vejce

Poleva

  • 250 g másla
  • 500 g cukru krupice
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1,5 lžíce mléka
  • na ozdobu cukrářské zdobení

Postup:

Abyste dosáhli co nejlepšího výsledku, nechte ingredience „ohřát“ na pokojovou teplotu, než začnete s přípravou této dobroty.

Předehřejte si troubu na 150°C. Nachystejte si kornoutky, které si položte např. do formy na muffiny.

Vezměte si ruční šlehač a vyšlehejte společně máslo s cukrem. Rozbijte si vajíčka do vedlejší misky, kde je rozmíchejte vidličkou a pak je přidejte do směsi.

Možná budete muset přidat ještě lžičku mouky, aby se vám směs nesrazila.

Nyní přidejte zbytek mouky.

Vezměte si dezertní lžíci, naberte vrchovatou lžíci směsi a dejte ji naspod kornoutku. Směs by měla naplnit zhruba polovinu kornoutku. Opatrně přeneste kornoutky do trouby na cca 25 – 30 minut nebo až budou dozlatova upečené.

Jakmile budete mít hotovo, opatrně vyjměte kornoutky z trouby. Nechte je na 5 minut vychladnout ve formě, pak je vyndejte na drátěnou podložku a nechte chladnout dál. Zatímco vám budou kornoutky chladnout, připravte si krémovou polevu.

Vezměte si znovu ruční šlehač a vyšlehejte spolu máslo s moučkovým cukrem. Přidejte 2 lžičky vanilkového extraktu a 1,5 lžíci mléka. Šlehejte, dokud nedosáhnete požadovaná konzistence.

Krém můžete rozdělit do dvou misek a přidat potravinářské barvivo (např. růžové). Budete mít tak dvoubarevné kornoutky. 🙂

Jakmile vám kornoutky vychladnou, dejte krém do zdobícího sáčku a naneste krém na těsto. Na krému nemusíte šeřit.

Teď je řada na zdobení. Použijte např. kuličky, vločky, lentilky, čokoládové čočky… prostě cokoliv, co máte rádi. 🙂 Ozdoby jemně zatlačte do krému, aby vám držely.

Pokud byste chtěli čokoládové těsto, stačí nahradit 2 lžíce mouky za 2 lžíce kakaového prášku.

Zdroje: customcakeclasses

Ohodnoťte příspěvek

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *