Neodolatelné oříškovo-čokoládové suflé

By  | 2220

Oříškovo-čokoládové suflé… Zní to opravdu velmi chutně. Budete se možná divit, ale příprava je naprosto jednoduchá. Tak honem nakoupit a můžeme začít. 🙂

Porcí: 6

Příprava: 25 minut

Složení:

  • 1 lžíce rozpuštěného másla
  • 170 g nalámané čokolády
  • 3 žloutky
  • 1/4 hrnku + 2 lžíce cukru
  • 2 čajové lžičky lískovo-oříškového likéru
  • 5 bílků

Na ozdobu

  • moučkový cukru
  • nasekané lískové oříšky
  • mini čokoládové lupínky

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 200°C.
  2. Nachystejte si 6 menších misek.
  3. Misky vymažte rozpuštěným máslem.
  4. Rozpusťte si čokoládu.
  5. Ve vedlejší misce si vyšlehejte žloutky s 1/4 hrnku cukru a likérem. Měli byste dostat hustou světle žlutou směs.
  6. Do směsi přidejte rozpuštěnou čokoládu a pořádně ji promíchejte.
  7. V další misce vyšlehejte bílky se dvěma lžícemi cukru.
  8. Vezměte čokoládovou směs a přelijte ji do vyšlehaných bílků. Opatrně promíchejte.
  9. Výslednou směsí naplňte 6 mističek a dejte je naspod trouby na 10 minut.
  10. Vyjměte mističky z trouby. Ozdobte si je např. moučkovým cukrem, sekanými oříšky a kousky čokolády. Ihned podávejte.

Zdroj: diethood

Ohodnoťte příspěvek

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *