Nejlepší domácí tortily

By  | 4210

Přemýšlíte, co si udělat na oběd? Co byste řekli na výtečné domácí tortily? Můžete si je udělat jak nasladko, tak naslano. Výborné jsou např. v kombinaci s masem, zeleninou a dresingem. Sbíhají se vám sliny? Neotálejte a pojďte si je udělat!

Porce: 16

Složení:

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1/3 hrnku rostlinného oleje
  • 1 hrnek teplé vody

Postup:

1. Pořádně promíchejte suché přísady – mouku, sůl a prášek do pečiva. Za pomocí mixéru přidejte olej a vodu, mixujte při střední rychlosti zhruba 1 minutu. Jakmile se směs spojí, začne tvořit kouli. Snižte rychlost mixéru na nízkou úroveň a pokračujte s mícháním po dobu další 1 minuty nebo dokud bude těsto hladké.

2. Přendejte těsto na dobře pomoučený vál. Rozdělejte ho nejdříve na polovinu, potom znovu na polovinu a takto pokračujte, dokud nezískáte 16 poměrně stejných částí. Každou část vytvarujte do zploštělé kuličky. Pokud se těsto lepí, přidejte trochu mouky. Kuličky přikryjte čistou kuchyňskou utěrkou a nechte 15 minut odpočívat.

3. Dejte si zatím rozehřát pánvičku na středně vysoké teplotě. Každý kousek těsta vyválejte do tvaru kruhu v průměru cca 6 – 7 cm. Udržujte pracovní plochu i váleček lehce pomoučený. Vytvarované tortily nepokládejte na sebe.

4. Jakmile je pánev rozehřátá, položte na ni kruh těsta a nechte vařit asi 1 minutu nebo dokud se na spodní straně nezačnou tvořit světle hnědé skvrny. Také se vám udělá několik bublinek. Pokud tortila hnědne příliš rychle, snižte teplo. Pokud máte opačný problém, přidejte teplo. Otočte tortilu na druhou stranu a opékejte po dobu cca 30 sekund. Vyjměte tortilu z pánve a můžete podávat.

5. V případě, že se vám na páni nahromadí příliš mouky, vytřete je.

6. Tortily můžete podávat teplé nebo si je uchovat na pozdější použití. Můžete je po vychladnutí ohřát v mikrovlnné troubě. Tortily se dobře skladují ve vzduchotěsné nádobě nebo sáčku při pokojové teplotě po dobu 24 hodin. Dále je můžete také zmrazit na dobu neurčitou.

Ohodnoťte příspěvek

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *