Luxusní brownies cupcaky

By  | 2850

Máme tu další z našeho cupcake miniseriálu. Oproti minulým vanilkovým cupcakům vám nyní přinášíme naopak tmavé brownies cupcaky se smetanovým krémem. Skvělý kontrast chutí.

Na tucet cupcaků budeme potřebovat:

120 g hořké čokolády 70%
115 g másla
210 g cukru krupice
1 lžička vanilkového extraktu
3 velká vejce, pokojové teploty
47 g hladké mouky
47 g polohrubé mouky
špetka soli

Krém:

250 g mascarpone
4 lžíce krupicového cukru
200 ml smetany ke šlehání 40%

Postup (krém):

Mascarpone se smetanou důkladně vyšleháme (hlavně nepřešlehat) a v průběhu osladíme dle chuti.

Necháme zatuhnout předtím, než začneme zdobit touto zdobičkou.

Postup (cupcaky):

Nasekanou čokoládu s máslem rozpustíme ve vodní lázni, promícháme a nechám zchladnout. Do toho přisypeme cukr a ručním šlehačem promícháme.

Vmícháme vejce, která postupně důkladně zašleháme. Přidáme vanilkový extrakt a nakonec vsypeme prosátou mouku se solí. Opět promícháme.

Těsto rozlijeme do připravených silikonových košíčků a dáme do trouby vyhřáté na 17°C na 20 minut.

Uprostřed zůstanou cupcaky ještě vlhké. Necháme ve formě trochu vychladnout.

Hlavně nenechat příliš dlouho v troubě.

Ohodnoťte příspěvek

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *