Lehká citronová pecka ke kávě

By  | 4000

Složení:

Těsto

  • 200 g hladké mouky
  • 30 g cukru krystal
  • 2 lžíce studené vody
  • 160 g rostlinného tuku Hera
  • 20 g rostlinného tuku Hera na vymazání formy

Náplň

  • 4 vejce
  • 200 ml smetany na vaření
  • 100 g cukru krystal
  • 12 lžic citronové šťávy
  • nastrouhaná kůra ze 2 citronů

Postup:

Nejdříve utřete mouku a cukr s vychlazenou Herou. Přidejte studenou vodu a rychle zpracujte tvrdší těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a dejte ho na 30 minut odpočívat do lednice. Těsto můžete klidně připravit den předem a nechat ho přes noc uležet v lednici.

Připravte si formu o průměru 24 cm s nízkým okrajem. Vymažte ji Herou a přeneste do ní těsto. Pro lepší zpracování si můžete těsto nejdříve vyválet a poté ho přenést do formy. Dosáhnete tím rovnoměrné tloušťky těsta. Jakmile budete mít hotovo, propíchejte těsto vidličkou. Předehřejte si troubu na 180°C (horkovzdušná 165°C) a dejte péct těsto na 15 minut.

Zatímco se bude těsto bude péct, připravte si krém. Našlehejte si pěnu z vajíček a cukru (maximální příkon 3 – 4 minuty). Do pěny přidejte smetanu a šlehejte dalších 30 sekund. V posledním kroku přimíchejte nastrouhanou kůru z citronů a postupně po lžicích přidávejte citronovou šťávu.

Vytáhněte předpečené těsto z trouby a nalijte na něj krém, který rovnoměrně rozetřete. Koláč dejte zpět do trouby a pečte při stejné teplotě (180°C) po dobu 20 – 25 minut dozlatova.

Upečený koláč nechte vychladnout ve formě, poté ho můžete vyjmout, nakrájet a podávat (povrch můžete posypat moučkových cukrem).

Ohodnoťte příspěvek

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *