Křupavé kuře na medu

By  | 2480

V ledničce kuře a vy přemýšlíte, co s ním udělat? Ďábelskou marinádu na kuřecí stehna jste již vyzkoušeli, tak si kuře tentokrát upečte na medu, jistě tím potěšíte jak sebe, tak i vaše blízké.

Složení:

  • 1 kuře
  • 1 balení grilovacího koření (může být i směs na gyros, pálivá paprika apod.)
  • 6 polévkových lžic kečupu
  • 3 polévkové lžíce medu
  • 3 polévkové lžíce oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 dl vody

Postup:

Kuře si naporcujte na části (nedělejte ho vcelku, kuře by nenasáklo tak dobře marinádu). Udělejte si marinádu ve větší míse a poté do ní přidejte naporcované kuře. Nechte uležet aspoň na 3 hodiny. Předehřejte si troubu na 180°C. Nachystejte si pekáč – prsa dejte naspod. Přiklopený pekáč dejte do trouby zhruba na 40 minut. Kuře otáčejte až na konec (kvůli kůrčičce). Po 40 minutách pekáč odklopte a nechte ještě dopéct na pár minut kůrku.

Kuře můžete podávat s bramborovou kaší, bramborami, rýží nebo jen s chlebem. 🙂 Dobrou chuť!

Ohodnoťte příspěvek

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *