Křupavé francouzské bagety

By  | 6300

Není nad čerstvé pečivo, které je ještě teplé a má výbornou křupavou kůrku. Není však třeba vždy chodit do pekárny. Můžete si z pohodlí domova upéct například výtečné bagety, které jsou snad ještě lepší než z pekárny. Nemusíte se bát, není to vůbec těžké.

Porce: 4 ks

Složení:

  • 500 g hladké mouky
  • 300 ml vlažné vody
  • 17 g čerstvého droždí
  • 2 lžičky soli (zarovnané)
  • 1 lžička cukru

Postup:

1. Nejdříve je nutné prosít mouku.

2. Mouku smíchejte se solí a udělejte v ní uprostřed důlek.

3. Do důlku přidejte lžičku cukru a část vody. Poté přidejte rozdrolené droždí a nechte cca 10 minut odpočívat.

4. Vypracujte těsto – buď ručně nebo si můžete pomoct domácí pekárnou (postupujte dle manuálu). Vypracované těsto nechte vykynout.

5. Jakmile těsto vykyne, zpracujte ho do bochánku a ten pak rozdělte na 4 části. Každou část zpracujte zvlášť a vyválejte do tvaru „šišky“.

6. Nachystejte si plech, který si vyložte pečicím papírem. Přeneste na plech vypracované bagetky.

7. Bagetky si nařízněte šikmými řezy. Poté bagety přikryjte utěrkou a nechte ještě chvíli kynout.

8. Po chvilce kynutí potřete bagetky vodou a vložte je do předehřáté trouby (200°C220°C) a dejte péct (20 – 30 minut).

Zdroj: flickr

Ohodnoťte příspěvek

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *