Jemný tvarohový dezert rozpadající se na jazyku

By  | 8000

Dali byste si něco sladkého? Tak to jste tu správně. Dnes se vrhneme na křehký koláč s tvarohovo-pudinkovou náplní.

Složení:

Těsto

  • 500 g polohrubé mouky
  • 200 g másla
  • 200 g cukru moučka
  • 2 vejce
  • 1 balíček prášku do pečiva

Náplň

  • 500 g tvarohu
  • 150 g cukru krystal
  • 1 vanilkový pudink
  • 4 vejce

Postup:

Jako první si vytvořte drobenku – smíchejte mouku, máslo, cukr, vejce a prášek do pečiva. Drobenku si rozdělte na dvě části (větší na spodní vrstvu, menší na posypání). Připravte si vymazaný plech. Na něj naneste tenkou vrstvu drobenky (větší část), pořádně ji k plechu přitiskněte.

Nyní si vytvořte tvarohovou náplň. Jednoduše dejte dohromady tvaroh, cukr, pudinkový prášek a vejce. Dle vaší chuti můžete přidat kokos, kakao, čokoládu, rozinky apod. Přidat můžete samozřejmě i ovoce. Hotovou náplň nalijte na těsto.

Vezměte zbytek drobenky (menší část) a náplň posypte. Pečte v předehřáté troubě na 180°C zhruba 20 – 30 minut (dokud drobenka nezačne zlátnout). Hotový dezert nechte vychladnout a poté můžete nakrájet.

Ohodnoťte příspěvek

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *