Čerstvé domácí loupáčky

By  | 1 3310

Minule jsme se učili péct chléb Artisan, dnes si posvítíme na domácí loupáčky. Nejenže jsou velmi jednoduché na přípravu, jsou také levné. Jejich nízká cena však na kvalitě rozhodně nešetří. 🙂 Přesvědčte se sami a ochutnejte je.

Porce: 12 ks

Složení:

  • 2 žloutky (1 do těsta, 1 na potření)
  • 1/3 kostky másla
  • 1 hrnek vlažného mléka
  • 1/2 kostky droždí
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1/2 hrnku cukru krystal
  • 1 vanilkový cukr
  • vanilkové aroma
  • citronová kůra
  • špetka soli
  • mák

Postup:

Všechny uvedené ingredience smíchejte (kromě máku a 1 žloutku). Těsto poté můžete vypracovat buď ručně nebo vám může pomoct domácí pekárna. Jakmile máte těsto uhnětené, rozdělte ho zhruba na 3 bochánky a nechte je kynout. Zatím si nachystejte plech, který vyložte pečicím papírem.

Přeneste si bochánky na pomoučený vál. Rozválejte si je do kruhu o šířce zhruba 4 mm. Poté si kruh rozdělte na 4 trojúhelníky. Ty smotejte od základny po špičku. Smotané těsto vytvarujte do tvaru podkovy a přeneste na plech. Takto postupujte u všech 12 kousků. Těsto nechte opět trochu vykynout.

Připravené loupáčky potřete rozšlehaným žloutkem a dle chuti posypte mákem. Plech vložte do rozehřáté trouby na 160°C na 15 – 20 minut.

Ohodnoťte příspěvek

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *