Ovocná bublanina ke kávě

By  | 410

Přebytek ovoce a nevíte, co s ním udělat? Udělejte si osvěžující zákusek. Recept se dá použít pro jakékoliv ovoce. 🙂

Složení:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 400 g cukr moučka
  • 4 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka sody
  • 200 ml oleje
  • 300 ml mléka
  • ovoce

Postup:

Do mouky přidejte vajíčka, prášek do pečiva, sodu, vanilkový cukr, mléko, cukr moučka a olej. Vše pořádně promíchejte mixérem. Nachystejte si plech – vymažte ho máslem nebo olejem a vysypte moukou. Těsto vylijte na plech. Povrch těsta posypte ovocem – rybíz, třešně, meruňky… prostě co máte rádi, můžete i kombinovat. 🙂 Bublaninu vložte do předehřáté trouby (180°C) a pečte dozlatova.

Ohodnoťte příspěvek

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *